Posted on

Nadia Payot úttörő munkája a szépségápolásban – egy több mint 100 éves márka története

Payot krémek

A PAYOT márka több mint 100 éve áll a nők mellett minden életszakaszban, innovatív formulákon alapuló bőr- és testápolást kínálva, amely a legújabb tudományos eredményeket hordozza magában. A márka generációról generációra támogatja a nőket életük minden pillanatában. Egyedülálló élményt nyújt professzionális szalonkezeléseivel és bőrápolási termékeivel. A márka alapítója nem más  Nadia Payot, egyike az első orvosnőknek, aki már korán megmutatta elkötelezettségét az iránt, hogy orvosi, tudományos és gyógynövényes szaktudását felhasználja az általa kifejlesztett bőrápolási termékekben.

A kezdetek

1917-es New York-i útja során fedezte fel az első szépségintézményeket, és életét megváltoztató ismeretséget kötött a híres orosz balerina, Anna Pavlova személyében. Ez a találkozás igazi revelációnak bizonyult. A táncosnő testének fiatalos megjelenése és az arcán látható öregedés jelei közötti különbségen megdöbbenve Dr. Payot kifejlesztett egy szépségfilozófiát, amely a mozgáson, az arc „fizikai kultúráján” (testmozgás) és az alapvető bőrápolási termékeken alapul. Így született meg 1920-ban a Payot mint kozmetikai márka.

Nadia a konyhájában alkotta meg első termékeit – a Golden Rays tisztítót és a Crèmes N° 1 és N° 2 krémeket. Meggyőződve arról, hogy ezek a termékek önmagukban nem elegendőek, kidolgozta első szépségápolási ajánlásait és gyakorlatait. 1925-ben Dr. Payot megnyitotta első szépségipari intézetét a párizsi Richepanse utcában. Később kiadta „Az arc és a nyak fizikai kultúrája” című könyvét, amelyben hét masszázstechnikát és négy gyakorlatot írt le. Két könyvében tovább erősítette filozófiáját, és bevezette szépségápolási hitvallását: tisztítson, tápláljon és stimuláljon.

Megközelítésének folyamatosan növekvő sikere arra késztette, hogy 1937-ben a Castiglione utca 10. szám alá költöztesse üzletét. Bővítette kínálatát azáltal, hogy minden bőrtípusra és minden egyes problémára specifikus termékeket fejlesztett ki: kiszáradás, érzékenység, vitalitáshiány, ragyogáshiány és kisebb irritációk. 1947-ben úgy döntött, hogy módszerét másoknak is megtanítja, és megnyitotta az első szépségterápiás iskolát, és hamarosan a kozmetológia jelentős alakjává vált.

Az általa kifejlesztett, 42 mozdulatból álló masszázst a táncművészet ihlette. A különböző tempójú koreográfiaként kialakított masszázs során a kozmetikus ujjai táncot járnak a bőrön. Egy igazi kozmetikai forradalom, amely az alkalmazás gesztusait helyezi az ápolás hatékonyságának középpontjába. Bár Nadia Payot 1966-ban elhunyt, úttörő szelleme a PAYOT márkában él tovább.

Innováció

A Payot laboratóriuma bőrgyógyászokat, gyógyszerészeket, vegyészeket és gyógyszerformák specialistáit foglalkoztatja. A biológia, biokémia, biotechnológia, biomérnöki és klinikai kutatások szakértőivel folyamatos kapcsolatban álló, lelkes csapat igazi szakértő a maga területén. Együtt fejtik meg a bőr titkait és a sejtek rejtelmeit, hogy olyan kezeléseket fejlesszenek ki, amelyek valódi szépségproblémákra reagálnak.

A kezelésekkel, termékekkel kapcsolatos állításokat mindig bőrgyógyászok által végzett klinikai vagy hatékonysági tesztekkel bizonyítják, hogy garantálják a hatékonyságot a javallatoknak megfelelően. A készítményeket csak olyan összetevőkből állítják össze, amelyek szigorú toxikológiai értékelésen estek át, és valódi felhasználási körülmények között tesztelték, hogy a lehető legszélesebb körű tolerálhatóságot garantálják.

Termékcsaládok

A Payot márka mára 70 országban és több mint 7000 értékesítési helyen van jelen. Széles, több mint 100 készítményt magába foglaló termékpalettájuk nagyon sokféle szépségápolási problémára nyújt hatékony megoldást. A 19 termékcsalád lefedi szinte az összes szépségápolási területet, a Payot kínálatában mindenki megtalálhatja a bőrének megfelelő ápolást, legyen szó hidratálásról, táplálásról, feszesítésről, anti-agingről, pigmentfoltok halványításáról, test- és hajápolásról vagy épp fényvédelemről.

A smink eltávolítása és a tisztítás a szépségápolási rutin első lépései. A Nue sorozat természetes összetevőkből álló tisztító és sminkeltávolító termékek sorát kínálja, amelyek minden bőrtípushoz igazodnak, és oxigénpótló tonikkal kombinálva feltárják a természetes szépségét.

A Hydra 24+ készítmények intenzív és hosszan tartó hidratálást biztosítanak a szomjas bőrnek. Vízzel és vízi növény- és gyümölcskivonatokkal koncentrált, könnyű, folyékony textúrájuk egyfajta fürdőként enyhíti a dehidratáltságot. A bőr visszanyeri puhaságát, komfortérzetét és tónusát.

A Nutricia tökéletes partner a száraz vagy nagyon száraz bőr ápolásában. Termékeik intenzíven táplálják a bőrt, nyugtatják és enyhítik a feszülést, miközben harcolnak a szárazság ellen. A bőr puha és rugalmas lesz, mintha egy megnyugtató gubóba burkolózna.

A L’Authentique egy igazi mestermű, a gyógynövénygyógyászat és a gemmológia kis gyöngyszeme. Fejlett formulája növényi őssejteket kombinál arany mikrorészecskékkel. A bőr szívében avatkozik be, hogy megerősítse annak önregenerációs képességét. Ez a kivételes kezelés egyedülálló érzékszervi élményt nyújt a rendkívüli szépségért.

A Crème N°2 egy ikonikus termék, a Nadia Payot által kifejlesztett második ápolószer. Ebből a mitikus termékből született a gyengéd és finom ápolószerek sorozata. Nyugtató és nyugodt fürdőt kínálnak, miközben csökkentik a legérzékenyebb bőr kipirosodását.

A My Payot vitaminnal dúsított bőrápoló termékei energiát adnak a bőrnek, szuper összetevőik felébresztik az arcbőr természetes ragyogását.

A Roselift azon nők számára készült, akik szeretnének harmóniában élni a korukkal. A Roselift termékek ahelyett, hogy mindenáron harcolnának a bőr öregedése ellen, inkább lassítják és mérséklik az öregedés jeleit. A prokollagént a rózsa lágyságával kombinálják, így a bőr dús és ragyogó lesz.

A Lisse bőrápolók sztárösszetevője a hyaluronsav. A termékcsalád küldetése, hogy megvédje és növelje a felhám hyaluronsav-tőkéjét a kisimult és telt bőrért. A Lisse formulák a szilvaterápia által inspirálva elősegítik a bőr megnyugtatását és jó közérzetét.

A Blue Techni Liss termékcsalád simító kezeléseket kínál az élet új, eszeveszett ritmusára, amelyet a digitális szennyezés és a kék fény túlzott kitettsége jellemez, megzavarva biológiai ritmusunkat és bőrünket.

A zsíros, problémás bőr ápolására fejlesztették ki a Pate Grise sorozatot. Ezek a Payot krémek tisztítják, ápolják és hidratálják a problémás bőrt, elfedik a tökéletlenségeket, enyhet hoznak a gyulladásra.

Idővel a bőr mechanizmusai lassú üzemmódba kapcsolnak. A Supreme termékcsalád értékes hatóanyagokat és fehér virágokat ötvöző formulái kompenzálják a természetes védekezőrendszer túlterheltségét és regenerálják a hámréteget. A célzott, pozitív és hiteles öregedésgátló megközelítés középpontjába az érett bőrt állítják.

A Harmonie kezelések korrigálják és megakadályozzák a pigmentfoltok megjelenését, miközben felfedik a bőr ragyogását. Ásványi anyagokat és referencia hatóanyagokat kombinálva egységessé és homogénné varázsolják az arcszínt.

A Herbier tanúsított biokozmetikumok a növényi kivonatokat, a gondosan válogatott illóolajokat és a bársonyos textúrát egyesítik az autentikus szépségért és az abszolút jólétért.

A Herboriste Detox, a növények ereje által ihletett karcsúsító termékcsalád finomítja, tonizálja és feszesíti a testet.

A Rituel Douceur testkezelések növényi hatóanyagokkal és ásványi anyagokkal kényeztetik a bőrt, igazi otthoni spa élményt teremtenek.

Az Essentiel hajápoló család növényi és mikrobiombarát összetevőinek köszönhetően egyensúlyba hozza és revitalizálja a haj ökoszisztémáját.

A Sunny termékek 3 területet fednek le: előkészítik a bőrt a napozásra, teljes körű fényvédelmet biztosítanak és tartóssá teszik a bőr barnaságát.