Posted on

Ilcsi – A természetes bőrápolás szolgálatában 1958 óta

Ilcsi krémek

Ma Magyarországon az egyik legismertebb és legnépszerűbb natúrkozmetikai márka az Ilcsi. A természetes, növényi alapú natúrkozmetikumok iránt évek óta folyamatosan növekszik a kereslet, mivel a vásárlóknak fenntartásaik vannak bizonyos alapanyagokkal szemben, emellett pedig mindinkább értékközpontúvá válik a fogyasztás. Az Ilcsi termékek a legszigorúbb előírásoknak felelnek meg, a COSMOS szigorú sztenderdjeit követő BDIH által minősített natúrkozmetikumok, amelyek 2018-ban megszerezték a COSMOS NATURAL tanúsítványt is.

A márkát Molnár Dánielné Katona Ilona alapította 1958-ban. A kozmetikus végzettségű Ilcsi néni a szakmájában akkoriban tapasztalható alapanyaghiány miatt kezdett el gyógynövényeket gyűjteni és azokból kozmetikumokat készíteni, hiszen tudta, hogy a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás. A hatásosságuk miatt egyre több kozmetikus kereste a termékeket, és az igény lassan tömegessé nőtt. A családi céget 1984-ben jegyezték be, és a kezdeti 28 termék mára egy közel 140 készítményből álló termékpalettává bővült. Az Ilcsi 40 országban van jelen, elismerik és használják a termékeiket, alkalmazzák a kozmetikai kezeléseket.

Az Ilcsi kozmetikumok friss gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből, gyógyvízből készülnek, így nem kivonatokkal, hanem élő hatóanyagokkal ápolják a bőrt. Az alapanyagok jelentős részét saját bioültetvényükön termesztik, a többit hazai biogazdálkodásokból vásárolják, vagy vadon gyűjtik. A Ilcsi termékek nem tartalmaznak parabént, parafint, vazelint, állati eredetű glicerint, szintetikus színezőanyagokat, szintetikus sűrítőanyagokat, ill. etoxikált emulgeátort. Kozmetikumaikat soha nem tesztelték állatokon.

Az Ilcsi krémek nagy többsége, több mint 100 termék vegán, semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, így ezeket a termékeket azok is bátran választhatják, akik a vegán életforma mellett tették le a voksukat. A maradék kb. 30 Ilcsi kozmetikum csak azért nem vegán, mert mézet és tejsavót is tartalmaz, amelyek elengedhetetlen alkotóelemei ezen készítményeknek.

Az Ilcsi termékek csomagolásánál is fontos a környezet védelme. A tégelyek csökkentett műanyagtartalommal, PBA mentesen, újrahasznosítható műanyagból készülnek. A szállítás során pedig a hagyományos térkitöltők helyett környezetbarát megoldásokat alkalmaznak.

Az Ilcsi termékpalettája szinten minden bőrtípusra és bőrproblémára kínál megoldást. A termékskála összetétele folyamatosan változik, a régi klasszikus receptúrák megőrzése mellett lépést tartanak az aktuális szépségipari trendekkel is, ehhez alkalmazkodva dobják piacra új termékeiket. Ahogy tették ezt például a boosterek esetében is.

A boosterek maximális koncentrációban tartalmazzák a legértékesebb hatóanyagokat. Hatásuk kettős: a hatóanyagok eljutnak a bőr alsó rétegeibe is, és beindítják a bőr aktív működését, ezáltal pedig felerősítik, megsokszorozzák a mellette használt natúrkozmetikumok hatását.

Az anti-aging és hyaluron termékcsalád feltölti, feszesíti és rugalmassá varázsolja a bőrt. A termékcsalád mind magas, mind alacsony molekulaméretű természetes hyaluront tartalmaz magas koncentrációban, melyek hozzájárulnak a bőr teljes megújulásához. A nagyobb méretű molekulák a bőr felszínén bársonyos filmréteget képezve a bőr belsejében tartják a nedvességet és védik a külső káros hatásoktól, a kisebbek pedig a mélyebb rétegekbe is be tudnak hatolni, ahol a vízmegkötő tulajdonságukat kifejtve belülről töltik fel a ráncokat.

A csicsókás Ilcsi krémeket a cukorbetegek nagyon száraz bőrének ápolására fejlesztették ki. Ezek a termékek mélységben hidratálják a bőrt, javítják a vízmegtartó képességét, nyugtató és regeneráló hatásúak.

Az almás-citromos és a kénes termékek a zsíros, problémás, míg a csipkebogyós készítmények az érzékeny bőr kiváló ápolói. A hexapeptides termékcsalád tagjai bőrfiatalító, ránctalanító hatásúak, akárcsak a szőlőőssejtes kozmetikumok és a vitalizáló antioxidáns krémek, amelyek szintén erőteljes anti-aging hatással bírnak.